5 Mart 2012 Pazartesi

bal böcekleri.


Bugün mail kutuma düşen maili siz sevgili bal böceği severlerle paylaşmaktan onur duyarım. Çerçevelettirip duvara asamıyor, öpüp baş ucuma da yerleştiremiyor olabilirim. Ama bu sarıp sarmalayıp bloguma koyamayacağım anlamına da gelmiyor.







""Belki de bal böceği diye bir şey yok diye bilinir ama literatüre bakıldığında Latince ismi APiS olan ve topluluk yaşamı sürdükleri için kendilerine “Sosyal Böcek” denilen, hangisi olduğu çok önemli olmayıp her hangi bir yuvada koloni oluşturan “Bal Arıları” vardır… Bu “Sosyal Böcek”ler, tabirler arası bir birleştirme yaparsak “Bal Böcekleri” yani; 1 kraliçe, 100-200 erkek ve 10-80 bin işçi arı bir koloniyi meydana getirirler. Çıplak gözle bakıldığında bu bir koloni içindeki tüm arılar bir birlerine benzerler fakat Kovan’a yabancı bir arı geldiğinde bir şekilde dışarı atılır. Kraliçe arının salgıladığı kimyasal maddeden alan Kovan’daki arılar, bu madde sayesinde bir birlerini rahatlıkla tanırlar.

Evet “Bal Böceği” senin bünyende aslında tek başına bir “Kovan”;
1 kraliçe arı              : Aklın
100-200 erkek arı    : Olumlu düşüncelerin
10000-80000 işçi arı: Mutsuzlukları bünyenden kovan fikirlerin

Hayatına girip, o iki ayağının üzerinde sımsıkı durmaya çalışan bedeninin dengesini bozmaya çalışan yabancı arıları; aklının salgıladığı kimyasalı kullanarak, olumlu düşüncelere sahip olan 100-200 erkek arı ve mutsuzlukları bünyenden kovan fikirleri taşıyan 10000-80000 işçi arı ile Kovan’ından dışarı atmalısın. Bu Kovan senin, bunu hiç unutma, sen yoksan bu Kovan da yok. Kovan’ın varlığı senin varoluşunla anlam kazanıyor.""


şimdi, hep beraber gülümseyeceğiz


çünkü bana bunu hatırlatan biri var,

o da iyiki var.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder